Nytt år, nye muligheter: 22 elbiler vi gleder oss til i 2022

171

Snart får vi enda flere elbilmodeller å velge mellom. Her har vi plukket ut 22 av de mest spennende. Oppdag de mest interessante elbilene som kommer i 2022!

Introduction

Nytt år, nye muligheter: 22 elbiler vi gleder oss til i 2022

Snart får vi enda flere elbilmodeller å velge mellom. Her har vi plukket ut 22 av de mest spennende.

Lista vi presenterer nedenfor er ikke komplett, men er ment som en smakebit på 22 av neste års elbilmodeller som vi vurderer som de aller mest interessante i et bred forstand.

Altså fra stort til smått, og med alt fra dyre, eksklusive modeller til rimelige folke-elbiler fra både kjente og ukjente produsenter for nordmenn flest.

22 elbiler vi gleder oss til i 2022 - Norsk elbilforening
Bildekilde: elbil.no

Chip-mangel og seiglivet korona

Selv om hele verden har slitt med korona og følgeproblemer av chip-mangel til bilproduksjonen, har vi lagt bak oss nok et rekordår for salg av elbiler.

Mange av bilene på denne lista over elbiler vi gleder oss til i året som kommer, hadde vi trolig allerede sett på årets registreringsstatistikker hvis det ikke var for disse to faktorene, og flere av modellene vi allerede har testet, når ikke kundene før i 2023.

Vår liste over biler for neste år er nøktern, så dersom det ikke skjer store forandringer i produksjon, vil vi se samtlige på salgsstatistikken i året som kommer.

Merk at denne lista ikke skal leses som en prioritert liste, vi har sortert bilene nedenfor alfabetisk.

PS: Trykk på overskriftene til hver enkelt modell for å gå inn på artiklene vi tidligere har skrevet om bilene.

22 elbiler vi gleder oss til i 2022 - Norsk elbilforening
Bildekilde: elbil.no

BMW i4

Testbilene har allerede ankommet, og flere av de som har bestilt M50 xDrive har fått dato for levering av bilene sine, så dette er en modell du vil se ganske raskt på veiene over nyåret.

Denne bilen vant for øvrig nettopp «Årets bil»-kåringen i Norge, og fikk mye skryt av jurymedlem Ståle Frydenlund, som også er biltestansvarlig i Elbilforeningen:

BMW iX

Denne kommer i første omgang i to utgaver, 40 og 50. Den minste blir tilgjengelig i år, så det er den vi konsentrerer oss om her.

BMW ix 50 blir levert først neste år, og senere kommer en enda sprekere M-versjon.

iX 40 xDrive har firehjulsdrift, systemeffekt på 240 kW / 326 hestekrefter og 630 Nm. Den bruker 6,1 sekunder til 100 km/t.

Batteripakken er her 71 kWt netto / 76,6 kWt brutto, og bilen har varmepumpe.

Du lader på hurtiglader opp mot 150 kW. Hjemme lader du opp til 11 kW. Det gir en WLTP-rekkevidde på maks 425 kilometer.

22 elbiler vi gleder oss til i 2022 - Norsk elbilforening
Bildekilde: elbil.no

Citroen Ami

Denne kan vi med rette kalle bybil. Toppfarten er på snille 45 kilometer og den har sju mils rekkevidde, så denne kommer du ikke til å se meg på motorveien.

22 elbiler vi gleder oss til i 2022 - Norsk elbilforening
Bildekilde: elbil.no

Conclusion

Disse er bare noen av de spennende elbilene som kommer i 2022. Med et stadig økende utvalg av elbilmodeller blir det spennende å se hvordan markedet utvikler seg i året som kommer. Vi kan se frem til innovative teknologier, lengre rekkevidde og stadig bedre lademuligheter. Elbilene i 2022 vil definitivt bidra til å ytterligere akselerere den grønne revolusjonen innen transportsektoren.

Folk spør også

Hvor mange elbiler er solgt i 2022?

I 2022 ble det solgt dryt 10 millioner elektriske personbiler i verden, iflge Det internasjonale energibyret (IEA). Om lag 7 millioner av disse var helelektriske biler, resten ladbare hybrider. Salget av elektriske biler kte med 55 prosent sammenlignet med 2021.

Fullstendig svar på www.energiogklima.no


Hvor mye dyrere blir elbil i 2023?

Vektavgift p alle nye biler fra 2023 Det er innfrt vektavgift p alle nye elbiler fra 2023. Avgiften for 2024 blir p 12,98 kroner per kg av bilens vekt over 500 kg (satsen for 2023 er p 12,5 kroner). I gjennomsnitt vil det gjre elbiler om lag 19.000 kroner dyrere.

Fullstendig svar på elbil.no


Hvilken elbil er best 2023?

Importren har akkurat ftt vite at deres nyeste elbil, Volkswagen ID. Buzz, er kret til rets Bil 2023. Prisen utdeles for 15. r p rad i regi av Dagbladet, Dinside og Elbil24.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hvilken elbil får du mest for pengene?

MG4 er testbilen som gir mest rekkevidde for pengene i El prix sommertest 2023. NAF har regnet ut hvor mye du betaler per kilometer rekkevidde basert p bilprisen og resultatene fra NAF og Motors elbiltest som ble kjrt i starten av juni.

Fullstendig svar på www.naf.no