Fisker viste el-pickup med et helt spesielt triks

Les om Fiskers nye el-pickup kalt Alaska med et spesielt triks. Utforsk dimensjoner, sammenligning med konkurrenter, og den unike funksjonen "Houdini trunk". Få innsikt i rekkevidde, bærekraftighet og batterikapasitet. Oppdag også Fiskers Ronin superbil. Les mer på 32Chip.

Introduksjon

Elbilprodusenten Fisker har nylig presentert en spennende nyhet på sin "Product Vision Day". Under arrangementet viste de frem sin nye el-pickup kalt Alaska, som kommer med et helt spesielt triks. I tillegg til Alaska presenterte Fisker også en ny superbil kalt Ronin. Disse nye modellene er en del av Fiskers strategi for å utvide sin produktportefølje og redefinere ulike segmenter med unikt design, innovasjon og bærekraft.

Henrik Fisker – Wikipedia
Bildekilde: no.wikipedia.org

Fisker Alaska: En elektrisk pickup med en smart funksjon

Fisker Alaska er en prototypeversjon av Fiskers kommende el-pickup. Den vil være bygget på en forlenget versjon av samme plattform som brukes i Fisker Ocean. Med planlagt lansering i starten av 2025, vil Alaska konkurrere i nedre del av mellomsegmentet blant pickup-biler i USA.

Dimensjoner og sammenligning med konkurrenter

De nøyaktige dimensjonene til Alaska er ikke kjent, men det spekuleres i at den vil være omtrentlig like stor som en av hovedkonkurrentene, Rivian R1T. Rivian R1T måler omtrent 5,5 meter i lengde, mens Teslas Cybertruck er nærmere 5,9 meter lang. Fords F-150 Lightning er akkurat over 5,9 meter. Disse tallene gir en indikasjon på størrelsen til Alaska.

Det spesielle trikset: "Houdini trunk"

Det som gjør Alaska ekstra spennende er Fiskers "Houdini trunk" - en unik funksjon som gjør at hele veggen og vinduet bak andre seterad kan forsvinne ned i en luke under bilen. Dette lar deg få plass til betydelig lengre gjenstander enn det som er mulig i en vanlig pickup. Lasteplanet måler knappe 1,4 meter med alt lukket, men kan utvides til nesten 2,3 meter når veggen fjernes. Med bakluka nede kan lasteplanet bli over 2,8 meter langt.

Rekkevidde og bærekraftighet

Fisker har som mål å gi Alaska en rekkevidde på mellom 230 og 340 miles, tilsvarende 370 til snaut 550 kilometer. Denne rekkevidden er etter amerikanske EPA-standarden, som er kjent for å være strengere enn WLTP-standarden brukt i Europa. Sammenlignet med Fisker Ocean, som har en rekkevidde på 380 miles (580 kilometer) etter EPA-standarden og 707 kilometer etter WLTP, kan det forventes at Alaska også vil ha en imponerende rekkevidde over 600 kilometer etter WLTP.

Batterikapasitet og motorer

Fisker har ikke offentliggjort de nøyaktige batterikapasitetene eller motorspesifikasjonene for Alaska ennå. Imidlertid hevder de at Alaska vil være verdens mest bærekraftige og letteste el-pickup. Det er også mulig at den vil ha samme batteripakke som Fisker Ocean, som er på 113 kilowattimer brutto.

Kompakt pickup for lang last
Bildekilde: www.yrkesbil.no

Fisker Ronin: En ny superbil med imponerende ytelse

I tillegg til Alaska presenterte Henrik Fisker en ny superbil kalt Ronin under "Product Vision Day". Ronin er en firedørs kabriolet med fem seter og et karbonfiber "hardtop"-tak. Denne modellen er designet med sportslige linjer og har et hav av krefter.

Avsluttende ord

Fisker Ocean og Alaska er to spennende tilskudd til Fiskers elbilportefølje. Med sin unike design, innovasjon og fokus på bærekraft, er Fiskers fremtidige modeller ventet å skape stor interesse blant elbilentusiaster. Nøyaktig informasjon om pris, batterikapasitet og ytelse vil bli kunngjort senere. Vi ser frem til å se mer av disse imponerende elbilene og deres bidrag til den grønne bilrevolusjonen.

Henrik Fisker – Wikipedia
Bildekilde: no.wikipedia.org

Hva vil Wiki fortelle oss?

De har også planer om en elektrisk turbil som heter Alaska der baksetet kan gjemmes bort, og en elektrisk sportsbil som heter Ronin med over tusen hestekrefter og tusen kilometer rekkevidde uten å måtte lade på nytt.

Folk spør også

Hvor produseres bilen fisker?

Fisker Ocean (2023–) er en elektrisk SUV fra Fisker Inc. i California. Den er designet av danske Henrik Fisker og produseres i Magna Steyr sine fabrikker i Graz i sterrike. Bilen har fem drer og en rekkevidde p omkring 700 kilometer, mlt etter WLTP-normen.


Hva skjer med fisker Ocean?

(Elbil24): I disse dager er det samlet rullet ut 316 eksemplarer av Fisker Ocean p norske veier, og til sammen ble det i 2023 levert ut rundt 4700 eksemplarer i de markedene Fisker forelpig opererer. For litt siden meldte ogs Fisker at de har skrudd ned produksjonsforventningene, for heller styrke likviditeten.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Videoer

Bilcamping i frysende storm - alpetelt - bjerglejr

Bilcamping i regnen - Det perfekte biltelt

Bilcamping i isende kulde med hund - Tagtelt

Bilcamping i regn på bjerg - Tagtelt - Hund

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

30 SKÆMMEDE TikTok-videoer [Årets BEDSTE 2022]

Camping i frysende vindstorm med telt og presenning

Luis Elizondo: Whistleblowers, UAPs, Time Travel [PART 3!]