Huawei utfordrer Google – jobber angivelig med en Android-konkurrent

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei utfordrer Google ved å jobbe med utviklingen av en ny Android-konkurrent. Les mer om Huaweis planer for å diversifisere seg og skape et alternativt mobiloperativsystem.

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei ser ut til å utfordre Google ved å jobbe med utviklingen av en ny Android-konkurrent, ifølge opplysninger fra nettstedet Ars Technica. Informasjonen stammer fra avisen The Information og indikerer at Huawei ønsker å diversifisere seg ved å utvikle sitt eget mobiloperativsystem.

Android-oppdateringer til eksisterende Huawei-mobiler kan snart ta slutt |  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Tidligere Apple-ansatt leder utviklingen

Utviklingen av det nye operativsystemet skal ledes av Abigail Brody, en tidligere kreativ sjef hos Apple som ble ansatt av Huawei i oktober i fjor som sjefsdesigner for brukeropplevelser. Selv om operativsystemet fortsatt er i en tidlig fase, blir det angivelig utviklet som en "plan B" dersom betingelsene knyttet til Android skulle bli mindre attraktive for selskapet.

Dramatisk utvikling: – Huawei fratas Android-lisensen og utestenges fra  Googles tjenester | Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Fortsetter med Android inntil videre

Til tross for arbeidet med en egen Android-konkurrent, ser det ut til at Huawei har planer om å fortsette å bruke Android som sitt primære operativsystem inntil videre. Det er ingen umiddelbar plan om å erstatte Googles operativsystem med det nye systemet. Huawei er imidlertid klar over at lanseringen av en Android-konkurrent vil møte mange utfordringer, spesielt manglende app-støtte som kan være vanskelig å kompensere for overfor brukerne.

Se også

Nyheter 04.05.2024, 16:52 20
Hvor mange PS5 er solgt?
Nyheter 01.05.2024, 18:24 17
Hvor bygges Cupra?

Samarbeid med Google og utvikleravgang

Samtidig opplever Google et samarbeid med Huawei, da Huawei skal lage flere Google-telefoner, men den pågående handelskrigen mellom USA og Kina har rammet Huawei hardt. Selskapet havnet på Trumps "svarteliste" i 2023, som hindrer amerikanske selskaper i å handle med Huawei. Dette har resultert i at Huawei ikke kan selge telefoner med Googles programvare forhåndsinstallert, noe som har påvirket lanseringen av Mate 30 Pro i Europa.

På grunn av dette har Huawei investert store summer i å bygge opp sin egen app-butikk, AppGallery, og har samarbeidet med nordiske selskaper for å sikre tilgjengeligheten av lokale apper. Huawei har også et samarbeid med kinesiske selskaper, deriblant Xiaomi, Oppo og Vivo, gjennom Global Developer Service Alliance (GDSA). Dette samarbeidet lar ikke-kinesiske utviklere laste opp appene sine til alle fire selskapenes app-butikker samtidig.

Google: – Ikke kjør appene våre på Huawei-mobiler | Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Konsekvenser for Google og Android-teamet

Hugo Barra, tidligere Android-sjef hos Google, har også forlatt selskapet og gått over til den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi. Dette har ført til spekulasjoner om hvordan dette kan påvirke Googles Android-team på lang sikt. Barra vil fortsette å jobbe med Android hos Xiaomi og bidra til selskapets internasjonale vekst.

Det er fortsatt usikkert hvilke tekniske detaljer og spesifikasjoner som vil kjennetegne Huaweis nye operativsystem. Lanseringen av en Android-konkurrent vil kreve grundig utvikling og håndtering av utfordringer knyttet til app-støtte og brukeropplevelse. Huawei ser imidlertid ut til å være fast bestemt på å utfordre Google og skape et alternativt mobiloperativsystem.

Slutt på Android-oppdateringer for Huawei-mobiler? - L&B
Bildekilde: www.lydogbilde.no