Hvor lenge er Black Friday?

Finn ut når Black Friday og Black Week faller i 2023, hva Black Friday handler om, og få nyttige tips for å handle smartere på denne salgsdagen. Oppdag også populære butikker som deltar i Black Friday- og Black Week-tilbudene.

Black Friday er en årlig handledag som finner sted dagen etter den fjerde torsdagen i november, noe som vil si dagen etter Thanksgiving i USA. Dagen er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange utsalgssteder åpnes ofte så tidlig som klokka tre på natta eller tidligere og tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom. Ettersom Thanksgiving i USA alltid faller på den fjerde torsdagen i november vil Black Friday finne sted på en fredag mellom 23. og 29. november.

Hva er Black Friday og hvor lenge varer den? | Samsung Norge
Bildekilde: www.samsung.com

Når er det Black Friday?

Black Friday faller på forskjellige datoer hvert år. I 2023 vil Black Friday finne sted den 24. november, og den vil etterfølges av Cyber Monday som er mandagen etter. Black Friday faller alltid dagen etter den dagen amerikanerne feirer Thanksgiving, som er den fjerde torsdagen i november.

Hva er Black Friday? Les dette før du trekker kortet! | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Når er det Black Week?

Black Week er en utvidelse av Black Friday-konseptet. I stedet for bare én dag med tilbud, strekker Black Week seg over en hel uke med rabatter og tilbud. For eksempel varer Black Week i 2023 fra 20. til 26. november. Dette gir forbrukerne muligheten til å dra nytte av tilbudene over litt lengre tid og planlegge innkjøpene sine.

Hva er Black Friday?

Black Friday er årets største og mest omtalte salgsdag. Dette er dagen hvor mange fysiske butikker og nettbutikker tilbyr store rabatter og tilbud på ulike produkter som TV-er, mobiltelefoner, spill og hodetelefoner. I Storbritannia og enkelte andre land strekker salget seg ofte over hele uken, og kalles da gjerne Black Week.

Hvorfor heter det Black Friday?
Bildekilde: www.vg.no

Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper noe på Black Friday?

Før du gjør kjøp på Black Friday, er det viktig å være oppmerksom på prishistorikken for de varene du ønsker å kjøpe. Mange butikker øker prisene før Black Friday for deretter å redusere dem og gi inntrykk av gode tilbud. Derfor kan det være lurt å undersøke prisene på forhånd og planlegge kjøpene i god tid. Du kan også opprette lister på nettsteder som Prisjakt for å overvåke prisendringer og få varsler når prisen går ned.

Hva er «black friday», egentlig?
Bildekilde: www.aftenbladet.no

Hvilke produkter var mest populære på Black Friday i 2022?

I 2022 var noen av de mest populære produktkategoriene på Black Friday elektronikk og dingser, sport og friluft, klær og sko, skjønnhet og velvære, og kjøkken og interiør. Mange butikker innen disse kategoriene tilbød gode tilbud og rabatter.

Se også

Når kom Black Friday til Norge?

Black Friday fenomenet kom til Norge i 2010. Norwegian Outlet i Vestby introduserte handledagen for første gang, og Komplett.no var den første nettbutikken i Norge som arrangerte Black Friday samme år. Interessen for Black Friday har økt enormt siden den gang, og salget strekker seg ofte over hele uken, kjent som Black Week.

Når er Black Friday i 2024?
Bildekilde: www.vg.no

9 tips for å handle smartere på Black Friday

Å handle på Black Friday kan være overveldende med alle tilbudene som florerer. Her er ni tips for å hjelpe deg med å handle smartere og unngå bomkjøp:

  1. Planlegg kjøpene dine i god tid.
  2. Undersøk prishistorikken for å vurdere om tilbudene er gode.
  3. Lag lister og overvåk prisendringer på produkter du er interessert i.
  4. Vurder å handle på nett for å unngå trengsel i fysiske butikker.
  5. Sjekk forskjellige butikker for å sammenligne priser og tilbud.
  6. Bruk sikre betalingsmetoder og pass på personvernet ditt.
  7. Les anmeldelser og omtaler av produkter før du kjøper.
  8. Ha et budsjett og hold deg til det.
  9. Vær oppmerksom på returpolitikken til butikken.

Disse tipsene vil hjelpe deg med å handle mer effektivt og få mest mulig ut av Black Friday-tilbudene.

Black Friday hele året - det er ingenting å le av - mn24.no
Bildekilde: www.mn24.no

Black Week 2023 – ikke gå glipp av de virkelige kuppene denne uka

I 2023 vil Black Week vare fra 20. til 26. november. Dette er en uke med mange gode tilbud og rabatter, og høydepunktet er Black Friday. Mange butikker vil allerede ha kampanjetilbud fra mandagen i samme uke, slik at du kan dra nytte av kuppene gjennom hele uken.

På Black Friday kan du forvente store salg, mange tilbud og gode rabatter på et bredt spekter av produkter som mote, skjønnhet, elektronikk, interiør, møbler og tjenester. Nettbutikkene har også slengt seg på trenden, slik at du kan handle fra komforten av ditt eget hjem og unngå stresset med å stå i kø i butikker.

Se også

Hva kan du forvente på Black Friday 2024?

I 2024 vil Black Friday falle på fredag 29. november. Som vanlig vil mange butikker ha klare tilbud og rabatter på denne dagen. Nettbutikker vil også delta og tilby enkel og praktisk shoppingopplevelse. Du kan forvente gode tilbud på ulike produkter og muligheten til å gjøre gode kupp til reduserte priser.

Black Week kan også bli en utvidet periode med tilbud som varer hele uken eller måneden, så det kan være lurt å følge med på tilbudene gjennom hele perioden for å få mest mulig ut av salget.

Hva er Black Friday og hvor lenge varer den? | Samsung Norge
Bildekilde: www.samsung.com

Nøkkeldatoer i november

Her er en oversikt over viktige datoer i november:

Black Friday 24. november 2023
Cyber Monday 27. november 2023
Black Friday 2023 • Sjekk butikkenes Tilbud og Salg nå!
Bildekilde: www.klarna.com

Noen av de mest populære butikkene under Black Friday og Black Week

Under Black Friday og Black Week er det mange populære butikker som tilbyr gode tilbud. Noen av disse inkluderer:

  • E-Wheels
  • HiFi Klubben
  • Komplett
  • Neatsvor
  • Anton Sport
  • Birk Sport
  • Fjellsport
  • Get Inspired
  • Helly Hansen
  • Kajakk & Fritid
  • Mystuff/Treningsgiganten
  • Outnorth
  • Sportmann
  • Stormberg
  • Bubbleroom
  • Comfyballs
  • Gina Tricot
  • Pierre Robert
  • Viking Footwear
  • Blivakker
  • CAIA Cosmetics
  • Fredrik & Louisa
  • Kondomeriet
  • Bakeren og Kokken
  • Bedre Nætter
  • Christiania Glasmagasin
  • Clas Ohlson
  • Hyttefeber
  • Høie of Scandinavia
  • Kitchentime
  • Kremmerhuset
  • Lunehjem
  • Länna Møbler
  • Nordic Nest
  • Nordiska Galleriet

Disse butikkene tilbyr et bredt utvalg av produkter innenfor forskjellige kategorier, og det er mange muligheter til å gjøre gode kupp under Black Friday og Black Week.

Black Friday og Black Week har blitt stadig mer populært i Norge, og det er en flott mulighet for forbrukere å få tak i produkter til reduserte priser. Ved å følge tipsene og være oppmerksom på tilbudene, kan du handle smartere og få mest mulig ut av denne salgsperioden.

Se også

Hva vil Wiki fortelle oss?

"Black Friday, eller svartfredag, er en årlig handledag som finner sted dagen etter den fjerde torsdagen i november, noe som vil si dagen etter Thanksgiving i USA. Dagen er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange utsalgssteder åpnes ofte så tidlig som klokka tre på natta eller tidligere og tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom. Ettersom Thanksgiving i USA alltid faller på den fjerde torsdagen i november vil Black Friday finne sted på en fredag mellom 23. og 29. november.

«Black Friday» er et begrep som har blitt benyttet i mange sammenhenger. Som handelsdag har det amerikansk opprinnelse og går tilbake til 1800-tallet hvor det i USA ble assosiert med finanskrisen i 1869. Den eldste kjente bruken av «Black Friday» var en handledag som kom etter Thanksgiving («takksigelsesdag», da amerikanere uansett hadde fri) som skjedde den 1. desember 1961 i et utgave av avisen The Shortsville-Manchester Enterprise (Shortsville, New York). I denne artikkelen refereres det til en bruk av begrepet av politiet i Rochester i New York.

Det har også blitt hevdet at «Black Friday» beskriver at handelen denne dagen bidrar til at mange butikker igjen går med overskudd – og dermed går fra røde til svarte tall i regnskapet. Dagen er også en viktig indikator på hvordan julehandelen kommer til å bli; den fungerer som et barometer på folks vilje til å bruke penger.

Språkrådet har foreslått formen «svartfredag» for bruk på norsk.

I Norge

Den 26. november 2010 ble shoppingfenomenet «Black Friday» for første gang brukt i Norge, da Norwegian Outlet i Vestby introduserte handledagen. Komplett.no var den første nettbutikken i Norge som arrangerte Black Friday, også i 2010. Det første norske mediet som fulgte opp fenomenet kommersielt var Nettavisen, som i 2013 lenket til norske og amerikanske nettbutikker gjennom live-oppdateringer på salget hele døgnet. De seneste årene har avisen fulgt salgene i Norge og USA direkte hele det som kalles Black Week. Nettavisen har også opprettet en egen side for dette.

Se også

Referanser

Folk spør også

Når tid er Black Friday 2023?

Black Friday i 2023 er den 24. november.

Fullstendig svar på www.klarna.com


Når startet Black Friday i Norge?

Og det har ogs blitt sagt at Black Friday tradisjonelt er den dagen da regnskapene i butikkene igjen viser overskudd og gr fra rde til svarte tall. Nordmenn ble for frste gang introdusert for Black Friday i 2010 p kjpesenteret Norwegian Outlet i Vestby, sr for Oslo.

Fullstendig svar på frifagbevegelse.no


Er Cyber Monday bedre enn Black Friday?

Cyber monday har, akkurat som Black Friday, vokst i omfang i senere r. Den er fortsatt mer anonym, og tilbudene er ikke like mange, men butikkene som er med har ofte enda bedre rabatter enn p fredagen. Hvis du er interessert i Cyber Monday, har vi en separat side der vi samler alle tilbudene vi finner.

Fullstendig svar på www.prisjakt.no


Hvor mye billigere er Black Friday?

P Black Friday i fjor var det bare 17 prosent av produktene som var p salg, som var rekordbillige. Det viser en underskelse gjennomfrt av Prisjakt. – 83 prosent var finne til samme pris eller billigere andre deler av fjorret, forklarer Prisjakt-sjef, Christoffer Reina.

Fullstendig svar på www.tek.no


Videoer

seeing wife face for first time #shorts

Bruger 10.000kr på BLACK FRIDAY i NEW YORK!

JEG SHOPPER PÅ BLACK FRIDAY! *del 1*

Was ist der "Black Friday" in den USA? - 23.11. einfach erklärt - Allgemeinwissen

Exactly What You DON'T Want To Happen! Bondi's Biggest Disasters

TOP 5 BEST CONTROL PADEL RACKETS 2023 (BLACK FRIDAY) - the4Set

What Happens If You Don't Eat For 5 Days?

TOP 5 BEST ATTACK PADEL RACKETS 2023 (BLACK FRIDAY) - the4Set