Klare tall fra Steam: De fleste spillere har svakere maskinvare enn mange tror

Denne artikkelen dykker ned i ferske statistikker fra Steam og avslører at flertallet av spillere har svakere maskinvare enn man skulle tro. Oppdag hvilke grafikkort og prosessorer som er mest populære blant spillere, og hvilken betydning dette har for spillindustrien og spillere generelt.

Introduksjon

Steam, verdens største distributør for digitale spill, har nylig publisert fersk statistikk som avdekker hvilken maskinvare spillere bruker rundt om i verden. Tallene gir et overraskende innblikk i spillernes preferanser og viser at de fleste spillere faktisk har svakere maskinvare enn mange tror. Denne artikkelen går i dybden på de statistiske funnene og analyserer hva dette betyr for spillindustrien og spillere generelt.

Har lansert Popcorn Time for spill - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Spillernes foretrukne grafikkort

Studien viser at det mest populære grafikkortet blant Steam-spillere er Nvidias GTX 1060, som blir brukt av hele 12,3 prosent av spillerne. På andreplass finner vi budsjettgrafikkortet GTX 1050 Ti, etterfulgt av eldre generasjons budsjett- og mellomklassekort. Overraskende nok har ikke de mer avanserte grafikkortene, som GTX 1070 og GTX 970, høy utbredelse i verden, kun 3,7 prosent og 3,5 prosent henholdsvis. Det kraftigste grafikkortet for spilling, GTX 1080 Ti, finnes kun i 1,2 prosent av Steam-spillernes maskiner.

TEST: Denne spillbærbare med GTX 1070 hadde fortjent en mye bedre skjerm -  ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Nvidia dominerer grafikkortmarkedet

Statistikken avslører at Nvidia har en soleklar ledelse når det gjelder markedsandel for grafikkort. Hele 75 prosent av grafikkortene som brukes av Steam-spillere er fra Nvidia, mens AMD har en markedsandel på 15 prosent og Intel nærmer seg med 10 prosent. Det er verdt å merke seg at AMD har hatt en markant økning i markedsandel siden 2017, etter lanseringen av deres vellykkede Ryzen- og Threadripper-serier.

Se også

Nyheter 10.01.2024, 13:35 61
Når kom bærbar PC?

Prosessorvalg blant spillere

Intel har monopol på prosessormarkedet blant Steam-spillere, men AMD viser sterke tegn til fremgang. Mens Intel har en markedsandel på over 80 prosent, har AMD klart å øke sin markedsandel fra 8,3 prosent i fjor til 16 prosent nå i april. Dette skyldes delvis suksessen til AMDs Ryzen- og Threadripper-serier, som har imponert spillere og teknologientusiaster med sin ytelse og konkurransedyktige priser.

Уехать в Тайланд » Aviascan.Network
Bildekilde: aviascan.net

Oppsummering

Tallene fra Steam-statistikken gir en tydelig indikasjon på at de fleste spillere faktisk har svakere maskinvare enn det mange tror. Dette kan ha flere implikasjoner for spillindustrien, da utviklere må ta hensyn til den brede bruk av mellomklasse og budsjettgrafikkort når de utvikler spill. Samtidig viser tallene også at Nvidia dominerer grafikkortmarkedet, mens AMD gjør fremskritt både på grafikkort- og prosessorsiden. Dette skaper en sunn konkurranse som kan føre til enda bedre produkter og valgmuligheter for spillere i fremtiden.

Det er tydelig at spillere verden over ikke nødvendigvis har de aller nyeste og kraftigste datamaskinene. Dette kan være et viktig perspektiv for både spillutviklere og produsenter av datamaskinutstyr å ta med seg når de lager og markedsfører nye produkter. Det er ikke alltid det mest avanserte utstyret som treffer akkurat det markedet de ønsker å nå.

For å oppsummere, tallene fra Steam-statistikken viser at de fleste spillere har svakere maskinvare enn mange tror. Dette kan ha betydning for utviklingen av spill og valg av datamaskinutstyr i fremtiden. Nvidia dominerer grafikkortmarkedet, mens AMD viser fremgang både på grafikkort- og prosessorsiden. Det gjenstår å se hvordan denne utviklingen vil påvirke spillindustrien i årene som kommer.

Retro-Spill: 2015
Bildekilde: retro-spill.blogspot.com

Videoer

The Dark Side of Conscious Ai | Daniel Schmachtenberger

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy

Iain McGilchrist: The Self, Consciousness, Jung, Jesus

The Choice is Ours (2016) Official Full Version

Thorium.

SKINWALKER RANCH - Pete Kelsey Sæson 4 Interview

JAMES WEBB SPACE TELESCOPE - Mysteries with a History #Universe

Stories of Hope & Recovery - Juliana, Sarah & Adam