Når kommer PS5 komplett?

Les om den forventede leveringsdatoen for PS5 på Komplett.no. Få oppdateringer om tilgjengeligheten og informasjon om å vente på forhåndsbestillingen din.

Mange som forhåndsbestilte PlayStation 5 i fjor ble møtt med den triste beskjeden om at konsollen trolig ikke ville leveres før i mai 2021. Nå varsler Komplett.no at denne datoen sklir ut, og en ny foreløpig leveringsdato er satt til 31. desember 2021.

PlayStation 5 Slim - PlayStation - Komplett.no
Bildekilde: www.komplett.no

Mangelen på tilgjengelighet

I et skriv til kunder som venter på sin PlayStation 5 forklarer nettbutikken at det fortsatt er vanskelig å få tak i konsoller fra Sony. Det påpekes at nyttårsaften ikke er en reell leveringsdato, og at håpet fortsatt er å få ut alle forhåndsbestillingene før utgangen av året.

Kommunikasjonsdirektør i Komplett, Kristin Hovland, forteller til Tek.no at butikken er fortvilet over både leveringssituasjonen og den upresise informasjonen Komplett får fra sin leverandør. Hovland beklager også overfor kundene som nå blir nødt til å vente enda lenger.

Tek.no melder videre at Elkjøp vil fortsette med sine loddtrekninger for hvem som får kjøpe PlayStation 5. Butikken forventer å få inn et nytt parti tidlig i mai, forteller gamingsjef Nils Martin Øyo.

Komplett: – 31. desember ny foreløpig leveringsdato for PlayStation 5 -  Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Fortsatt ingen PlayStation 5 tilgjengelig i Norge

Senhøsten 2020 ble preget av en PlayStation 5-lansering med veldig få varer tilgjengelig og overflod av svartebørshaier som støvsugde nettbutikkene for konsoller. De ble siden solgt dyrt på steder som Finn.no. Også Microsofts nesten samtidige Xbox-lansering bar preg av produktknapphet.

Vi spurte fem av de største butikkene som selger spillkonsoller i Norge om de vet når de får inn flere av denne nye generasjonen maskiner - og foreløpig ser det mørkt ut. De fleste har enten ikke konkrete datoer for når de får flere konsoller, eller så har de satt av volumene de får til folk som fortsatt venter på forhåndsbestillinger fra lanseringen.

– Vi har fått signaler fra vår leverandør som forteller at Komplett kan få tilgang til mange PlayStation i løpet av mars. Alle disse er allerede solgt via forhåndsbestilling. For Komplett har Sonys fiaskolansering av den nye PlayStation vært en eneste lang hodepine, og vi har brukt store ressurser for å stille knallharde krav på vegne av våre kunder, svarer kommunikasjonssjef Kristin Hovland.

– Når det gjelder Xbox ser det dessverre rimelig mørkt ut, og Komplett har vært tydelige på at leveringsmengde i første kvartal ikke er i nærheten av forventningene. Hvis ikke Microsoft får opp farten betyr det mange skuffede kunder. Det eneste vi kan love er at vi gjør alt vi kan for å skaffe våre kunder både Xbox Series X og PlayStation 5 så raskt som mulig.

Kjip nyhet for personer i Kompletts PS5-køsystem

Komplett har sendt ut en melding til kunder som står i kø for PlayStation 5, hvor de informerer om at det ser ut til at levering ikke vil skje i inneværende år. Dette har vært en skuffende beskjed for mange som allerede har forhåndsbestilt konsollen og har ventet lenge på den.

Ifølge Kompletts kommunikasjonssjef, Kristin Hovland, har etterspørselen etter PlayStation 5 vært enorm, og utfordringen ligger i å få produsenten til å levere nok konsoller til alle som har bestilt og vil bestille. Komplett jobber hardt for å kunne levere konsollene så raskt som mulig og vil oppdatere kundene når mer konkrete leveringsdatoer er tilgjengelige.

For de som står i kø med en forhåndsbestilling, er det viktig å merke seg at leveringsdatoen kan endres dersom noen foran i køen avbestiller eller hvis det er endringer i leveransene fra Sony. Komplett oppfordrer kundene til å kontakte dem hvis de har spørsmål, men påpeker at kundeservice ikke kan gi nøyaktig informasjon om køplassen eller mer informasjon enn det som allerede er tilgjengelig i ordreoversikten på nettstedet.

Med den stadige mangel på tilgjengelige PlayStation 5-konsoller i Norge, er det tydelig at det vil ta tid før alle forhåndsbestillinger er oppfylt. Kundene må derfor være tålmodige og følge med på oppdateringer fra forhandlerne for å få den ettertraktede konsollen.

PlayStation 5 Slim - PlayStation - Komplett.no
Bildekilde: www.komplett.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Stardew Valley er et gårdsbruk-, simulator- og rollespill utviklet av Eric «ConcernedApe» Barone og originalt utgitt av Chucklefish. Spillet ble først lansert for Microsoft Windows 26. februar 2016, med senere utgivelser på OS X, Linux, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Playstation Vita, iOS og Android.

Utgivelsen av Stardew Valley for PlayStation 5, også kjent som "PS5 komplett", har ikke blitt bekreftet av utvikleren eller utgiveren. Per dags dato er spillet tilgjengelig for en rekke plattformer, inkludert PlayStation 4, som ble utgitt samtidig som flere andre versjoner i 2016. Mens det ikke er noen offisielle uttalelser om en PS5-utgivelse, kan det være mulig at en slik utgivelse vil skje i fremtiden, gitt spillets popularitet og tilgjengelighet på andre konsoller.

Stardew Valley har fått en betydelig suksess siden lanseringen, med over 3.5 millioner kopier solgt på tvers av alle plattformer ved slutten av 2017. Utvikleren, Eric Barone, har jobbet kontinuerlig med å forbedre spillet og legge til nye funksjoner. En flerspillermodus ble også introdusert, som tillater opptil fire spillere å samarbeide og spille sammen.

For nå må PS5-eiere som ønsker å spille Stardew Valley, vurdere å spille den eksisterende versjonen tilgjengelig for PlayStation 4. Men med tanke på utviklerens engasjement for spillet og den økende etterspørselen etter PS5-spill, kan det være en mulighet for en fremtidig utgivelse av Stardew Valley for PS5.