Nytt iPad-rykte tar nettbrettet ett steg nærmere PC-markedet

Apple planlegger å gjøre iPad mer konkurransedyktig mot vanlige bærbare datamaskiner ved å lansere et tastatur med innebygd berøringsflate senere i år. Dette vil gjøre det enklere og mer intuitivt å navigere og utføre oppgaver på iPad-en, og vil gjøre den til et mer attraktivt alternativ for de som er vant til å bruke tradisjonelle bærbare datamaskiner.

Apple planlegger å ta et stort skritt mot å gjøre iPad til et mer konkurransedyktig alternativ til vanlige bærbare datamaskiner ved å lansere et tastatur med innebygd berøringsflate senere i år, ifølge nettstedet The Information. Dette kommer som en overraskelse, da Apple tidligere har uttalt at de ønsker å holde nettbrettet adskilt fra deres egne bærbare datamaskiner. Dersom ryktet viser seg å være sant, vil dette være en helomvending for selskapet.

Informasjonen om det kommende tastaturet med berøringsflate kommer fra en kilde med kjennskap til saken, ifølge The Information. Apple har på vanlig vis valgt å ikke kommentere ryktene eller spekulasjonene. Imidlertid virker informasjonen ikke helt usannsynlig, da Apple allerede introduserte støtte for musepeker via iPad OS i fjor. Dersom denne funksjonen blir utvidet med et tastatur med innebygd berøringsflate, vil det gi enda flere muligheter for produktivitet og brukervennlighet på iPad.

Apples skritt mot en mer PC-lignende opplevelse

Med støtten for musepeker allerede tilgjengelig i iPad OS, vil det være naturlig for Apple å ta dette et skritt videre og lansere et tastatur med innebygd berøringsflate. Dette vil gjøre det enklere og mer intuitivt å navigere og utføre oppgaver på iPad-en, og vil gjøre den til et mer attraktivt alternativ for de som er vant til å bruke tradisjonelle bærbare datamaskiner.

Ifølge The Information forbereder Apple seg nå for masseproduksjon av det nye tastaturet, i samarbeid med deres taiwanske partner Foxconn. Dette tyder på at en lansering kan være nært forestående.

Apple-glipp: Avslørte to nye iPad-modeller på egen nettside

Rykter om at Apple jobber med nye iPad-modeller har allerede begynt å svirre, og nå har det tilsynelatende blitt bekreftet etter at en produktliste dukket opp på Apples kinesiske nettside. Listen inkluderte fire konkrete produktnavn, som tyder på at to forskjellige modeller av iPad Pro er på vei.

Det canadiske nettstedet iPhone in Canada var først ute med å oppdage lekkasjen. Navnene som sto oppført var:

Produktnavn Støtte for mobilnett
iPad Pro 2020 Ja
iPad Pro 2020 Nei (kun WiFi)

Denne lekkasjen tyder på at en lansering av nye iPad-modeller er nært forestående. Tidligere var det forventet at Apple skulle avholde en lansering den 31. mars, men denne ble kansellert på grunn av corona-pandemien. Det er derfor sannsynlig at en annen type lansering vil finne sted mot slutten av måneden.

Transformasjonen av iPad til en PC-lignende enhet

Siden lanseringen av den siste iPad Pro-modellen, har Apple markedsført nettbrettet som et sterkt alternativ til tradisjonelle bærbare datamaskiner. Med en oppgradert prosessor, et avansert kamerasystem og LiDAR-skanner, har iPad Pro allerede fått mange positive tilbakemeldinger. I tillegg har Apple introdusert det revolusjonerende Magic Keyboard, som gir iPad Pro en mer PC-lignende opplevelse.

Magic Keyboard er et valgfritt tilbehør som vil være tilgjengelig for salg i mai. Dette tastaturet transformerer iPad Pro til en elegant og fullverdig laptop, og lar brukerne surfe på nettet og jobbe uten å bytte enhet. Selv om Magic Keyboard kommer med en premium pris, er det forventet å være et populært tilbehør blant iPad-brukere.

Endelig: Nå får iPad en etterlengtet funksjon | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Konklusjon

Med ryktene om et tastatur med innebygd berøringsflate og lekkasjen av nye iPad-modeller, ser det ut til at Apple virkelig ønsker å posisjonere iPad som en sterk konkurrent til tradisjonelle bærbare datamaskiner. Dersom disse ryktene og lekkasjene viser seg å være sanne, vil det være et betydelig skritt for Apple, og samtidig gi brukerne flere muligheter og en mer fleksibel opplevelse med iPad-en.

TEST: - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Folk spør også

Hva er forskjellen på en iPad og et nettbrett?

quot;Hovedforskjellen mellom nettbrett og iPad er at de benytter seg av forskjellige operativsystemer, som i likhet med datamaskiner og smarttelefoner har mye si for hva slags brukeropplevelse du sitter igjen med,quot; sier nordisk produktsjef i Elkjp, Christoffer Dybendahl.

Fullstendig svar på www.elkjop.no


Hva kan man bruke et nettbrett til?

Skjermene p nettbrett er jevnt over svrt gode, og passer derfor ypperlig til se film og TV hvor enn du er. Velg mellom leiefilm, streaming eller det laste over egne filmer fra PCen din. Ogs flere TV-kanaler, som NRK, TV 2 og TV3 har egne apper. Her kan de se TV nr og hvor du vil.

Fullstendig svar på www.seniornett.no


Kan man bruke mus på iPad?

Du kan koble Magic Mouse, en annen Bluetooth-mus eller en USB-mus til iPaden. Merk: Museenheter selges separat. Ikke alle museenheter er fullstendig kompatible med alle iPad-modeller.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hva brukes en iPad til?

Hva skal iPad brukes til? Uansett hvilken iPad du velger fr du samme batterilevetid, trdlsteknologi og programvare. Det gjr at til oppgaver som surfing, mail, sjekke nettbanken, enkle spill og bruk av apper som Facebook, Instagram og YouTube, s fungerer de alle like godt.