Siri lar deg velge Spotify i ny iOS

Den kommende iPhone-oppdateringen vil introdusere en spennende ny funksjon som gir brukerne muligheten til å be Siri spille musikk og podcaster fra hvilken som helst tjeneste de ønsker. Oppdateringen vil ikke bare tillate deg å sette en standardtjeneste, men også lære av dine preferanser og tilby en mer personlig musikkopplevelse.

Den kommende iPhone-oppdateringen vil introdusere en spennende ny funksjon som gir brukerne muligheten til å be Siri spille musikk og podcaster fra hvilken som helst tjeneste de ønsker. Denne etterlengtede oppdateringen vil ikke bare tillate deg å sette en standardtjeneste, men vil også lære av dine preferanser og tilby deg en mer personlig musikkopplevelse.

Apple åpner for å bytte standard musikktjeneste i Siri
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

En smartere tilnærming

Tidligere har alle musikkønsker blitt sendt til Apple Music, noe som har ført til spekulasjoner om at Apple gir seg selv en konkurransefordel på sin egen plattform. Med den kommende oppdateringen blir det imidlertid mulig å velge en konkret musikktjeneste ved å be Siri spille en låt fra denne tjenesten. Telefonen vil deretter lære seg hvilken tjeneste du foretrekker basert på dine valg.

Denne tilnærmingen gjelder også for podcaster. Over tid vil telefonen tilpasse seg dine lyttevaner og tilby deg en "foretrukket" tjeneste for podcaster basert på hvilken tjeneste du oftest ber om.

Slik slår du av Shuffle på Spotify - Tips, tricks, användbar iPhone och iPad
Bildekilde: no.iosapple.eu

Tilpasning i sanntid

Hvis Siri blir usikker på hvilken tjeneste du foretrekker, for eksempel hvis du ber om avspilling av låter fra en annen tjeneste enn den du vanligvis bruker, vil den spørre deg om hvilken tjeneste du vil bruke. Målet er å tilpasse seg dine preferanser på en smartere måte enn bare å ha et standardvalg.

Apple har også uttalt at de ikke vil tillate brukere å sette en standardtjeneste i deres egne menyer. Imidlertid vil det være mulig for tjenester å tilby informasjon om innholdstyper, slik at visse tjenester kan bli foretrukket i visse sammenhenger, mens andre tjenester brukes i andre.

Andre spennende oppdateringer i iOS 14.5

Den kommende iOS 14.5-oppdateringen vil også introdusere andre betydningsfulle endringer. En av de mest omtalte endringene er muligheten til å skru av annonsesporing på telefonen, noe som har skapt kontrovers og bekymring blant noen aktører som Facebook. Denne funksjonen gir brukerne muligheten til å velge om apper og tjenester kan spore deres aktiviteter.

Spotify har også nylig fornyet sin iPhone-app og introdusert nye funksjoner for en bedre brukeropplevelse. Blant oppdateringene er en egen knapp for tilfeldig avspilling i albumvisningen, konstant visning av albumgrafikk for alle spor og en ny knapperad for enklere tilgang til nedlasting av sanger og album.

Alt i alt ser det ut til at den kommende iOS-oppdateringen vil tilby en rekke spennende forbedringer og tilpasningsmuligheter for musikk- og podcast-entusiaster.

AirPods tips og triks: Få mest mulig ut av trådløse Apple  favoritt-øretelefoner
Bildekilde: www.mytrendyphone.no