USA: Bruker AI for å fange opp rike skattesnyltere

49

Skattemyndighetene i USA tar i bruk kunstig intelligens (AI) i kampen mot skattebrudd blant velstående innbyggere. IRS har introdusert nye AI-verktøy som prioriterer skatteytere med høye inntekter og undersøker store selskaper og økonomiske partnerskap. Les mer om hvordan AI-verktøyene hjelper IRS med å avsløre sofistikerte skattesnyteriordninger og mønstre hos rike skattesnyltere.

Skattemyndighetene i USA (Internal Revenue Service, IRS) tar i bruk kunstig intelligens (AI) i kampen mot skattebrudd blant velstående innbyggere, ifølge en pressemelding fra IRS. Dette initiativet er en respons på oppdagelsen i 2021 av at den rikeste 1 prosenten av amerikanske inntekststakere kun rapporterte 20 prosent av sine inntekter til IRS, som beskrevet i Fortune.

USA: bruker AI for fange opp rike skattesnyltere - Diskuter artikler  (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Bruk av kunstig intelligens

IRS har introdusert nye AI-verktøy som prioriterer skatteytere med høye inntekter, definert som personer med 1 million dollar i årlig inntekt og over 250 000 dollar i skattegjeld. Disse verktøyene vil ikke påvirke skattebetalere med lavere inntekter, men vil fokusere på store selskaper og økonomiske partnerskap.

Formålet med AI-verktøyene er å identifisere «sofistikerte ordninger for å unngå skatt» som rike skattebetalere kan benytte seg av. Spesielt vil verktøyene bli brukt til å undersøke 75 av de største amerikanske selskapene med dokumenterte eiendeler som overstiger 10 milliarder dollar i gjennomsnitt.

AI: Program skal avsløre om forskning er skrevet av kunstig intelligens
Bildekilde: www.forskning.no

Målrettet innsats

De målrettede tiltakene vil særlig rette seg mot eiendomsinvestering, hedgefond og advokatfirmaer. Dette er økonomiske samarbeid som ifølge IRS kan ha klart å omgå skattereglene.

Det anslås at opptil 1600 skattebetalere kan skyldig hundrevis av millioner dollar i skatt. Ved å bruke AI-verktøyene håper IRS å avdekke mønstre og trender som tidligere var usynlige. Dette vil gi skattemyndighetene større tillit og kunnskap om hvor de kan finne store skattesnytere.

Se også

Positiv effekt av kunstig intelligens

Kunstig intelligens har vist seg å ha et bredt anvendelsesområde og kan bidra til å løse viktige samfunnsoppgaver. Innen skattemyndighetene i USA kan AI-verktøyene bidra til å oppdage og straffe skattesnyltere som tidligere unnslapp myndighetenes radar.

Denne satsingen på AI i skattekontrollen er et eksempel på hvordan teknologi kan brukes til å bekjempe ulovlig aktivitet og sikre at alle bidrar til fellesskapet gjennom skattesystemet.

USA's bruk av kunstig intelligens i skattekontrollen er et spennende skritt mot mer effektive og rettferdige skattesystemer. Ved å utnytte kraften til AI kan skattemyndighetene identifisere og straffe rike skattesnyltere som tidligere har unngått å betale det de skylder staten. Dette vil bidra til å opprettholde tilliten til skattesystemet og sikre at alle bidrar rettferdig til samfunnet.

Med kunstig intelligens som en stadig mer integrert del av samfunnet, er det viktig å forstå både potensialet og utfordringene knyttet til teknologien. Samarbeidet mellom Norge og USA innen kunstig intelligens vil bidra til å utvikle metoder og teknologier som er tilpasset norske interesser og næringsliv, samtidig som etisk bruk og personvern blir ivaretatt.

Inge Helland på LinkedIn: #esg #csrd #naturerestoration #natureconservation  #sdgs2030
Bildekilde: no.linkedin.com