Vil la deg stille «OK Google»-følsomheten

Reagerer smarthøyttaleren din på for mye eller for lite? Les hvordan du kan justere følsomheten til Google Assistant. Oppdag funksjonaliteten som lar deg tilpasse høyttalerens reaksjon på «Hey Google» hos 32Chip.

Reagerer smarthøyttaleren din på for mye eller for lite?

Det kan være artig å bruke Googles smarte høyttalere og tilhørende Assistent, men helt fra begynnelsen har vi også merket oss at høyttalerne ikke alltid er like flinke til å «høre».

Noen ganger virker det jo nesten som om vi må ta i litt for at den skal få med seg at vi prøver å snakke til den, mens vi i andre stunder kan la oss forundre av at lyden fra TV-en klarer å vekke en høyttaler som vitterlig står i et helt annet rom.

Her er det selvsagt mye som kan gjøres med tanke på både algoritmer og maskinvare – å legge til flere mikrofoner er sjelden feil – men nå skal det snart også bli mulig å justere litt på dette selv.

Det er Mishaal Rahman fra XDA Developers som oppdaget denne funksjonaliteten da han lekte seg litt med koden i Google Home-appen.

Her blir det altså mulig å gjøre hver enkelt høyttaler mindre eller mer følsom for hva som skal til for at den reagerer på «Hey Google» – være det seg fra deg selv, noen andre eller bare fjernsynet som står på i bakgrunnen.

Jo da, høyttalerne har riktignok en egen knapp som gjør at du kan slå av mikrofonen når ikke tjenesten skal benyttes, men det er lite praktisk å måtte gjøre dette manuelt hver gang man skal snakke til høyttaleren.

Så selv om høyttalerne har blitt flinkere enn de var da vi først testet dem, må vi kunne si at det vil bli fint å kunne justere litt på følsomheten selv også.

Hjelpeveiledning
Bildekilde: helpguide.sony.net

Utredning ved reflukssykdom

Når en pasient første gang tar opp reflukssymptomer med sin lege, kan behovene være forskjellig. GerdQ er et spørreskjema som langt på vei kan skille reflukssykdom fra andre abdominale symptomer som skal utredes endoskopisk, samt fanger opp grad av symptombyrde (12, 13). Det består av bare seks spørsmål, og er dessuten nyttig å bruke i oppfølging av pasienter under medikamentell behandling (fig 1). Generelt trenger ikke yngre mennesker med typiske og moderate reflukssymptomer av kort varighet og uten alarmsymptomer (blødning, anemi, dysfagi, vekttap) endoskopisk utredning. De bør få livsstilsråd og tilbud om H₂-blokker ved behov («hvit» resept) (fig 2). Ved liten symptombyrde kan man la være å behandle med medikamenter. Ved åpenbar påvirkning av livskvalitet kan det gis en protonpumpehemmer på «hvit» resept for en periode uten først å gjøre gastroskopi (fig 2). Flere studier har vist at alvorlig sykdom ikke blir oversett ved dette (5, 13). Kostnadene for pasienten ved generisk protonpumpehemmer på «hvit» resept er lave.

Det er tvilsomt om effekt av protonpumpehemmere på brystsmerter, reflukssymptomer og dyspepsi kan tas til støtte for diagnosen reflukssykdom (14). Dette kan dels skyldes placeboeffekt, dels uklare responsparametre.

Hovedindikasjoner for endoskopisk utredning er alarmsymptomer (som nevnt over), luftveissymptomer, alder over 50 år, symptomer i mer enn fem år, eller nattlige symptomer. Pasienter som er bekymret for kreft, bør også tilbys gastroskopi. Hvis ventetiden er lang, kan en protonpumpehemmer gis. Denne bør seponeres senest to uker før prosedyren. Opplysninger om effekten både av å starte og avslutte medikasjon er nyttig i vurderingen av videre behandlingsbehov. Manometri og 24t pH-måling er primært indisert hos pasienter der man vurderer kirurgisk inngrep, hos pasienter som ikke har nytte av behandling med protonpumpehemmere, eller ved atypiske symptomer der gastroskopi viser normale slimhinner.

Test: Fitbit Sense
Bildekilde: hardworkout.no

Fitbit Sense tar opp kampen med Apple og Garmin

Hvis du ikke allerede har hørt om Fitbit, så er det alvorlig på tide du blir kjent med det amerikanske selskapet som sent i fjor høst ble kjøpt opp av mektige Google. Fitbit er nemlig stort, og for mange er «en aktivitetsmåler eller pulsklokke» synonymt «en Fitbit».

Fitbit har laget aktivitetsmålere siden 2009, og siden har de ikke sett seg tilbake. Like sikkert som at påskeharen hopper innom når våren nærmer seg, kommer Fitibt med nye modeller, og like sikkert som at en overvektig rød klump dumper ned pipa i samtlige hjem i slutten av desember, så rulles det ut nye modeller på høsten.

Fitbit Sense er selskapets mest avanserte klokke til nå, og denne gangen handler det mer enn noen gang om helseovervåkning og forståelse av egen kropp. Med nye Sense ønsker Fitbit å hjelpe deg til å kunne avsløre tegn på sykdom og stress slik at du kan i større grad kan leve en avslappet og frisk hverdag. Her er Fitbit Sense.

Liste over innhold:

  • Fitbit Sense – Design
  • Hva gjelder design er Fitbit Sense seg selv lik. Fitbit har for tradisjon å lage firkantede klokker, og klokken er tilnærmet lik som Versa-familien. Selve urkassen er laget i rustfritt stål og måler 40,48mm x 40,48mm x 12,35mm, og veier kun 45 gram. Skjermen er dekket av kraftig Gorilla Glass 3, er av typen AMOLED, måler 1,58" med en oppløsning på 336 x 366 px, og lyser opp med hele 1000 nits på det sterkeste. Du trenger med andre ord ikke å bekymre deg for at skjermen skal være vanskelig å lese av utendørs, for Fibit Sense lyser virkelig opp med sine klare og friske farger.
  • Reimen består av myk silikon, kan enkelt skiftes ut, og krever kun at du trykker inn en liten knapp under klokken som løser ut reimen før du dytter en ny på plass. Festemetoden under hånden er den samme som vi så på Polar Unite da vi testet denne i fjor sommer, og selv om vi ikke likte helt Polar sin løsning, så har Fitbit klart å løse det på en mye bedre måte. Reimen er litt kinkig å lukke, men når du først har fått gjort det, så sitter som støpt på hånden uten å gnage. Fitbit har også sørger for å sende med reimer i to størrelser slik at du er nærmest garantert å finne en passform som er optimal for deg. Reimene kommer i lengdene 140-180 mm og 180-220 mm. Det finnes et hav av alternativer både fra Fitbit og tredjeparts produsenter dersom du ønsker å bytte ut reimen.

Videoer

S01E13 Stødsensor med GPS-lokaliseringsfunktion til bigården. Beskyttelse af bigården.

Bedste dashcam til dig? FineVu GX33 Must have features, dash cam anmeldelse

Hvordan man øger penisstørrelsen - Urolog forklarer | Dr. Petronio Melo

Blue Yeti Mikrofon USB Do Streamowania, Podcastu i Nagrywania Test Recenzja

Lav din WLED Sound Reactive (musik styring) - Billigt, nemt og Cool effekt.

The Best $2,000 Astrophotography Kit

ASMR Skin examination with a dermatologist 👩‍⚕️

Joscha Bach Λ John Vervaeke: Mind, Idealism, Computation