Windows får endelig støtte for AAC-lyd

Windows 10 får endelig støtte for AAC-lydkodeken, noe som betyr bedre lydkvalitet for brukere av trådløse hodetelefoner. Les om de kommende forbedringene og endringene i denne oppdateringen.

Windows 10 får nå støtte for AAC-kodeken for bluetooth-lyd, melder Microsoft i en bloggpost.

Windows får endelig støtte for AAC-lyd - Diskuter artikler (Tek.no) -  Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Bakgrunn

Dette er en betydningsfull endring som vil være til fordel for mange eiere av trådløse hodetelefoner. Tidligere har Windows 10 kun støttet AptX og SBC-kodekene, mens stadig flere hodetelefonprodusenter har droppet AptX-støtten til fordel for AAC og AptX på Android-plattformen.

Det er verdt å merke seg at Apple alltid har støttet AAC i sine produkter. Lydkvaliteten mellom AAC og AptX er generelt sett nokså lik, og begge er en betydelig oppgradering fra SBC-kodeken. AptX har imidlertid vanligvis lavere forsinkelse enn AAC, noe som kan være merkbart med dårlig synkronisering mellom lyd og bilde.

Løse lydproblemer i Windows - Støtte for Microsoft
Bildekilde: support.microsoft.com

Forbedringer og endringer

Med den kommende oppdateringen vil det forhåpentligvis også være mulig å velge hvilken kodek som skal brukes. I dagens Windows 10 finnes det ingen enkel måte å se hvilken bluetooth-kodek som brukes, og man må ty til tredjepartsprogrammer eller obskure registeroppføringer for å finne denne informasjonen.

En annen endring som Microsoft gjør er å forenkle visningen av bluetooth-hodetelefoner for brukeren. I dag kan man velge mellom forskjellige versjoner av samme produkt for lydutgang fra PC-en, en for stereolyd og en for samtaler. I fremtiden vil det bare være ett valg i menyen, og Windows vil selv velge riktig profil basert på bruksområde.

Se også

Bedre lydkvalitet med AirPods og tjenester som iTunes og Apple Music

Støtten for AAC-lydformatet betyr at Windows-brukere nå kan glede seg til bedre lydkvalitet når de bruker Apple AirPods, samt tjenester som iTunes og Apple Music. Tidligere har Windows kun støttet AptX og SBC over Bluetooth.

XLD Windows - Konverter lyd som X Lossless Decoder på Windows
Bildekilde: no.aiseesoft.com

Tilgjengelighet for Windows Insiders

Oppdateringen (Build 21370) er for øyeblikket kun tilgjengelig for såkalte Windows Insiders, som er brukere som tester forhåndsversjoner av Windows 10. Den vil imidlertid bli tilgjengelig for alle brukere senere i år.

Microsoft planlegger å inkludere støtte for AAC i den neste store oppdateringen av Windows 10. Dette vil gi brukere en forbedret lydopplevelse med trådløse hodetelefoner og enheter som støtter AAC-lyd via Bluetooth.

Løse lydproblemer i Windows - Støtte for Microsoft
Bildekilde: support.microsoft.com

Konklusjon

Med støtte for AAC-lyd i Windows 10, vil brukere av trådløse hodetelefoner kunne nyte bedre lydkvalitet og en mer sømløs opplevelse. Denne oppdateringen er spesielt gunstig for eiere av hodetelefoner som bruker AAC i stedet for AptX. Med flere og flere produsenter som velger AAC-støtte, vil Windows-brukere nå kunne dra nytte av denne populære lydkodeken.