Hvilke klær kan steames?

01.05.2024, 18:19 21

Du kan steame det meste, alt fra klær til gardiner og duker. De fleste materialer kan steames, bortsett fra skinn og semsket skinn, også kalt mokka. Materialer som silke, kasjmir og fløyel bør helst steames, de skal ikke strykes med et strykejern - enda en grunn til å skaffe deg en håndholdt steamer!

En steamer fungerer ved å koke opp vann og presse ut den resulterende dampen gjennom en dyse under høyt trykk. Dampen trenger raskt gjennom tekstiler og får fibrene i plagget til å svelle opp og bli myke. Fibrene blir så myke at deres egen vekt eller lett strekk er nok til å rette dem ut, slik at tøyet blir slett og pent og gjenvinner sin opprinnelige fasong. Bort med skrukker, med andre ord!

Det å dampe klærne er lettere enn mange tror og det sparer tid samtidig som det er skånsomt for klærne. En steamer er et brukervennlig og praktisk verktøy som kan komplettere eller noen ganger til og med erstatte strykejernet. I tillegg til å glatte ut plaggene fjerner steameren uønsket lukt, lettere smuss og bakterier. En steamer kan brukes på i stort sett alle typer tekstiler; alt fra bomullsplagg til mer delikate syntetiske materialer, silke samt jeans og også strikkede gensere (man kan ikke dampe skinn og mokka).

Hvis du er ute etter en steamer som er effektiv til å fjerne lukt, kan vi anbefale deg å ta en nærmere titt på Philips 7000 steamer eller Tefal's Access Force. Disse modellene har vist seg å være mer effektive i å fjerne lukt raskere enn steameren fra Electrolux, selv om lukten til slutt forsvant med sistnevnte.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Kommer Pixel Watch til Norge?

lagt til på 08.05.2024, 20:18

Når kom den første bærbare PC?

lagt til på 10.01.2024, 12:37

Er Allente og Canal Digital det samme?

lagt til på 17.01.2024, 12:20

Hvor lang levetid har en MacBook Air?

lagt til på 17.01.2024, 11:49

Hvilke iPhone kan lades trådløst?

lagt til på 04.05.2024, 17:06