Kan man få støtte til elsykkel?

04.05.2024, 17:02 19

Ja, det er mulig å få støtte til elsykkel gjennom en støtteordning. Støtten gjelder imidlertid kun for elektriske lastesykler med pen eller lukket kasse, samt elektriske longtail-sykler. Vanlige elsykler eller midtail-sykler kvalifiserer ikke for denne støtten.

For å søke om støtte må du fylle ut søknadsskjemaet som er tilgjengelig på nettsiden. Du vil bli bedt om å logge inn med BankID og fylle ut skjemaet. Det er viktig å ta vare på referansekoden du mottar i svarbrevet, da denne vil være nødvendig dersom du blir innvilget støtte til kjøp av elsykkel.

Søknadsfristen for støtteordningen er 3. mai 2024. Dersom du tidligere har søkt om støtte høsten 2023, kan det være lurt å sjekke om du oppfyller kriteriene for å søke på nytt.

Støtteordningen har som mål å redusere antall biler på veiene og oppmuntre flere til å velge sykkel som transportmiddel. Ved å erstatte fossildrevne kjøretøy med elektriske elsykler bidrar man til å redusere utslipp av klimagasser. Elsykler er et godt alternativ til bilen, men kan være kostbare. Derfor ønsker støtteordningen å hjelpe de som velger å kjøpe elsykkel.

Du kan også utforske andre klima- og miljøvennlige støtteordninger som tilbys av Stavanger kommune.

For enkelte enklere reparasjoner kan kommunen bistå og erstatte deler som display, gir og andre vanlig tilgjengelige deler. Mer kompliserte reparasjoner håndteres av NAV Hjelpemiddelsentral, og det er kommunens ansvar å avtale slike reparasjoner med dem. I tilfeller der sykkelen må sendes inn eller det kreves reparasjon utenfor kommunens område, kan NAV Hjelpemiddelsentral også være involvert.

Det er viktig å kontakte kommunen dersom du har et hjelpemiddel som trenger reparasjon. Ved innlevering av sykkelen for reparasjon må du huske å sende med lader og nøkler.

Dersom det oppstår behov for reparasjon som krever spesialisert kompetanse eller godkjenning som kommunen ikke har selv, vil kommunen avtale reparasjonen med NAV Hjelpemiddelsentral. Dette kan inkludere bytte av batteri, elektronikk, dekk og slanger på drivhjul med integrert elektrisk motor, eller reparasjon av rammen.

Ved akutt behov for reparasjon bør du ta kontakt med kommunen for videre veiledning og assistanse.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvordan koble til Bose høyttaler?

lagt til på 10.01.2024, 11:26

Hvordan gå ut av inkognito?

lagt til på 13.02.2024, 04:31

Er kreft i øyet farlig?

lagt til på 13.02.2024, 04:47

Hvorfor heter det laptop?

lagt til på 10.01.2024, 17:06

Kan IKEA Trådfri brukes med Philips hue?

lagt til på 10.01.2024, 11:27