Detaljene om det nye VR-hodesettet til PS5 skal ha blitt lekket

Få de lekkede detaljene om det nye VR-hodesettet til PS5. Opplev forbedret visuell opplevelse, øyesporingsteknologi og oppgraderte VR-kontroller. Les mer for å få de siste nyhetene om PlayStation VR2.

For få dager siden avholdt Sony et lukket møte med sine utviklere for å informere om de siste oppdateringene planlagt for det kommende VR-hodesettet til Playstation 5. Disse nyhetene skal nå ha lekket.

Sony røpet nye detaljer om VR-brillene for PlayStation 5 - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Forbedret visuell opplevelse

Det nye VR-hodesettet vil være en direkte etterfølger til deres første PSVR, som ble lansert tilbake i 2016. Det har også tidligere blitt hintet om at de arbeidet med et nytt headset, og flere av disse ryktene har nå tilsynelatende blitt bekreftet.

Ifølge informasjon fra YouTube-kanalen PSVR Without Parole, vil det nye PSVR2 eller NGVR (New Generation Virtual Reality) ha en OLED-skjerm med 2000 x 2042 oppløsning per øye, totalt 4000 x 2042 piksler. Dette er betydelig flere piksler enn den eksisterende PSVR, som har 960 x 1080 piksler per øye, totalt 1920 x 1080.

Synsfeltets rekkevidde vil også bli utvidet til 110 grader, noe som er 10 grader bredere enn den tidligere utgaven av PSVR, ifølge PSVR Without Parole. Gamespot har også bekreftet at utviklermøtet fant sted.

PlayStation VR2 hodesett for PS5™ Horizon Call of the Mountain™ bundle |  Obs.no
Bildekilde: www.obs.no

Øyesporing for forbedret brukeropplevelse

Ifølge flere kilder, inkludert The Verge, vil det nye hodesettet også ha øyesporingsteknologi som gjør det mulig å tegne opp bilder basert på hvor brukeren faktisk ser. Dette vil redusere belastningen på maskinvaren og bidra til jevnere bilder med mindre behov for å redusere oppløsningen ved høy aktivitet.

Se også

Oppdaterte VR-kontroller

I tillegg til oppgraderinger av hodesettet, vil også VR-kontrollene få en oppdatering. Det nye designet vil være helt forskjellig fra de tidligere PlayStation Move-kontrollene og vil ha en mer sirkulær form som er typisk for VR-kontrollere.

Oppdateringene inkluderer adaptive triggere, lignende DualShock-kontrollerne til PS4, haptisk tilbakemelding, berøringsfølsomme knapper og evnen til å registrere avstanden mellom fingrene dine.

PlayStation VR headset - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Flere storspill og bredere støtte for VR-opplevelser

Sony har også uttalt at de ønsker å tilby flere storspill for VR, med mål om at alle store utgivelser skal kunne oppleves i VR. Mens det finnes noen spill som Hitman 3 og Resident Evil 7 med "valgfrie" VR-versjoner, tilbyr de færreste spillene mer enn en "virtuell opplevelse" i stedet for en fullstendig spillopplevelse.

PlayStation VR2 hodesett for PS5™ Horizon Call of the Mountain™ bundle |  Obs.no
Bildekilde: www.obs.no

Ukjent lanseringsdato

Det er dessverre ingen ny informasjon om når det nye headsettet er planlagt lansert. Tidligere indikasjoner har pekt på en mulig lansering rundt juletider i 2022. Sony har imidlertid sluppet nye detaljer om sine neste VR-briller, PlayStation VR2, og har også avduket designet på hodesettet.

Ifølge Sony vil det nye hodesettet tilby en forbedret visuell opplevelse med 4K-oppløsning (2000 x 2040 piksler per øye) og støtte for 90 eller 120 bilder per sekund. Med et synsfelt på 110 grader vil spillerne kunne se mer av omgivelsene sine, og øyesporingsteknologien vil åpne for nye måter å interagere med spillverdenen.

Det nye headsettet vil også være mindre og lettere, og vil ha et innebygd ventilasjonssystem for å unngå dugg på brillene under spillesesjoner. Det vil også ha innebygde kameraer for å spore bevegelsene dine, og vil være koblet til PlayStation 5 med bare én ledning.

Pris og lanseringsdato for PlayStation VR2 er foreløpig ikke kjent, men det er bekreftet at utviklerversjoner allerede er distribuert til spillutviklere.

Se også