Slik er den kinesiske «Tesla-klonen» Xpeng G3

169

Utforsk den kinesiske elbilen Xpeng G3 med imponerende funksjoner som stor skjerm og 45 mils rekkevidde. Oppdag hvorfor den blir kalt en "Tesla-klone" og hvordan den skiller seg ut på det norske markedet. Les mer om kvaliteten, teknologien og konkurransedyktige prisene til Xpeng G3.

Introduksjon

Kina har lenge hatt rykte på seg for å kopiere, men de siste ti årene har landet vist at de er i stand til å lede an i flere bransjer. Et av selskapene som beviser dette er Xpeng Motors, som nå introduserer sin kinesiske elbil Xpeng G3 på det norske markedet. Med imponerende funksjoner som en stor skjerm og en rekkevidde på 45 mil, blir denne bilen ofte kalt en "Tesla-klone". I denne artikkelen skal vi se nærmere på Xpeng G3 og dens egenskaper.

Prøvekjørt: Xpeng G3 Smart: «Kina-Tesla» som nesten overgår yankeen - fvn.no
Bildekilde: www.fvn.no

Kvalitet og teknologi fra Kina

Xpeng Motors er et selskap som viser at de kan utvikle og produsere biler av høy kvalitet. Selv om Kina har hatt rykte på seg for å produsere lavkvalitetsprodukter, er det viktig å merke seg at mange velkjente merker, som Apples iPhone, faktisk er produsert i Kina. Xpeng Motors har selvutviklet sin teknologi og har hentet ekspertise fra japansk og sørkoreansk bilindustri for å sikre kvalitetskontroll. Deres fokus på kvalitet og teknologi gjør at de skiller seg fra andre kinesiske bilmerker som Chery og MG.

Test av Xpeng G3. Test av elbilen Xpeng G3. Kinesisk elbil. - VG
Bildekilde: www.vg.no

Sikkerhet og personvern

Når det gjelder nett-tilkoblede produkter fra Kina, er det naturlig å være skeptisk til personvernsspørsmål. Xpeng Motors tar imidlertid personvern på alvor og har implementert strenge datasikkerhetstiltak. Deres servere vil være lokalisert i Europa, i Frankfurt, og de følger tett GDPR-reglene. Dette er et klart tegn på at de tar personvern på alvor og tar de nødvendige tiltakene for å sikre at brukernes data er trygge.

Se også

Pris og utstyr

Xpeng G3 er tilgjengelig i to versjoner: Smart og Premium. Den rimeligste versjonen, Smart, har en startpris på 398.000 kroner, mens Premium-varianten koster 420.000 kroner. Begge modellene er godt utstyrte og inkluderer oppvarmede skinnseter både foran og bak. Premium-varianten har også mer luksuriøse funksjoner som nappaskinnseter og ventilasjon for førersetet. En annen synlig forskjell mellom de to versjonene er tilstedeværelsen av et 360-graders kamera på Premium-modellen. Med deres konkurransedyktige priser og omfattende utstyr, gir Xpeng G3 mye valuta for pengene.

Kinas Tesla-svar
Bildekilde: www.bilnorge.no

Design og ytelse

Xpeng G3 er tydelig inspirert av Tesla-modellene når det gjelder design. Interiøret har elementer som ligner på Tesla Model S og Model X. Når det gjelder ytelse, oppgir kineserne ikke akselerasjon fra 0 til 100 km/t, men fra 0 til 50 km/t, som den klarer på imponerende 3,7 sekunder. Motoren har en effekt på opptil 145 kW og et dreiemoment på 300 Nm. Xpeng G3 tilbyr to batteripakker med minimal forskjell i rekkevidde, som ligger mellom 351 og 365 kilometer etter NEDC-standarden. Ved kjøring med en konstant hastighet på 60 km/t og en temperatur på 20 grader celsius, kan bilen oppnå en rekkevidde på opptil 550 kilometer.

Test av Xpeng G3. Test av elbilen Xpeng G3. Kinesisk elbil. - VG
Bildekilde: www.vg.no

Konklusjon

Xpeng G3 er en kinesisk elbil som imponerer med sin kvalitet, teknologi og konkurransedyktige priser. Selv om den kan minne om Tesla-modellene, skiller den seg ut med sine egne unike funksjoner og design. Med et fokus på sikkerhet, personvern og avansert teknologi, er Xpeng G3 et sterkt alternativ i elbilmarkedet. Den kinesiske produsenten viser at de er i stand til å levere produkter av høy kvalitet som kan konkurrere med mer etablerte merker. Med sin imponerende rekkevidde og moderne funksjoner, er Xpeng G3 definitivt verdt å vurdere for de som er på jakt etter en elektrisk SUV.

Folk spør også

Er Xpeng kinesisk?

Xpeng er en relativt ny bilprodusent fra Kina. De er aktuelle i Norge med tre elektriske modeller, crossoveren G3i, sedanen P7 og snart den mye omtalte SUV-en G9.

Fullstendig svar på www.tv2.no


Hvor mye koster Xpeng G3?

G3 er den frste modellen ut fra kinesiske Xpeng. For godt under 400.000 kroner fr du mye utstyr for pengene.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvor mye koster Xpeng?

Modellen med firehjulsdrift, Xpeng G9 AWD Performance, koster 624.220 kroner og har en rekkevidde p 520 kilometer. Prisene er inkludert leveringskostander, men oppgis uten avgifter til staten. Siden leveringen igangsettes mot hsten 2023 tilkommer det bde vektavgift og moms p toppen.

Fullstendig svar på www.finansavisen.no


Hvordan lade Xpeng G3?

Maksimal ladehastighet krever bruk av Type 2-ladekabel og veggboks/stolpe, med stikkontakt er ladefarten maks 2,3 kW/10A og ladetid cirka 34 timer.