Gjensyn med Nokia 8210 - Legendarisk telefon er tilbake

Få et «gjensyn» med den legendariske Nokia-telefonen Nokia 8210, som nå er lansert på nytt. Opplev nostalgi med denne kompakte mobiltelefonen i blått, rødt og grått. Utforsk funksjonene og spesifikasjonene, inkludert 4G-tilkobling og Bluetooth. Les også om den innovative Nokia 5710 XpressAudio med innebygde ørepropper. Les mer på 32Chip.

Det hendte i de dager før noen var helt sikre på om brødristeren ville overleve årtusenskiftet. Nokia 8210 ble lansert i slutten av 1999 og ble som flere andre telefoner fra selskapet en kjempehit. Den var blant de minste mobiltelefonene på markedet, og med deksler i mange farger tok den seg godt ut også.

Nå lanseres Nokia 8210 på nytt. Designet er tungt inspirert av originalen, men uten utskiftbare deksler denne gangen. Den blir derimot sluppet i blått og rødt, i tillegg til den hakket mer kjedelige gråfargen vi har sett andre relanserte Nokia-telefoner i.

Nokia genopliver legendarisk mobiltelefon
Bildekilde: www.berlingske.dk

Funksjoner og spesifikasjoner

Originalen hadde bare infrarød kommunikasjonsport til å dele kontakter med. 2022-modellen har derimot det meste av det viktigste på kommunikasjonsfronten. Her er 4G og tale over 4G (VoLTE), i tillegg til at Bluetooth som regel er inkludert på Nokias retrotelefoner. Det skal imidlertid ikke være wifi-støtte på 8210 4G, får vi vite fra Nokias PR-byrå.

Fra før vet vi at noen av «Classic»-telefonene derfra har wifi, mens andre ikke har det. Banantelefonen Nokia 8810 4G hadde til og med wifi-hotspot, slik at du kunne dele 4G-tilkoblingen med den.

Ellers skrytes det av en «stor» skjerm på 2,8 tommer og et batteri som også skal være stort. Sistnevnte skal holde til uker med hviletid mellom hver lading.

Disse telefonene skal kjøre det som kalles Series 30+. Det er ikke beslektet med de gamle Series 40- og Series 60-systemene fra Nokia. Men dette er heller ikke smarttelefonsystemer, og dermed kan du ikke kjøre apper annet enn relativt enkel programvare på dem.

Men det gjør altså også at batteriet holder leeeenge.

Legendariske Nokia 3310 genopstår | Komputer.dk
Bildekilde: komputer.dk

Den innovative Nokia 5710 XpressAudio

Det er ikke bare gjenbruk av gamle navn Nokia driver med på kvisten denne sommerdagen. I stedet tar de opp en annen lang tradisjon fra Finland; spenna gærne mobildesign. Og den tråden tar de opp med 5710 XpressAudio.

Dette er rett og slett en mobiltelefon med innebygde ørepropper. Her bor øreproppene under skjermen, på baksiden av telefonen. Et skyvedeksel åpner så du kan ta dem ut av telefonen for å bruke dem.

Navnet klinger kanskje kjent hvis du hadde mobil for 15 år siden. Da fantes nemlig både Nokia 5730 og 5800, og begge hadde etternavnet «XpressMusic». Konseptet er med andre ord det samme her.

Vi snakker om en telefon som er så sentrert rundt musikk at den har fysiske avspillingsknapper bygget inn i siden av mobilen.

Siden dette ikke er en smarttelefon kan du ikke installere Spotify, og det opplyses ikke om du i det hele tatt kan strømme musikk. Men det gjør det til en nostalgisk opplevelse for musikkelskere.

Se også

Nostalgisk interesse og ønskeliste

Få andre merker har fått mer oppmerksomhet rundt nostalgidingser det siste året enn Nokia. Både fjorårets Nokia 3310 og årets nye Nokia 8110 4G har blitt snakkiser, og vi har også sett interessen på våre lesertall. Saken om den fornyede banantelefonen banket saken om Samsungs Galaxy S9 ned i støvlene.

Her ligger det åpenbart mye interesse og klikkvilje, og derfor har vi skamløst satt sammen en liten ønskeliste til Nokia, eller HMD Global om du vil, med telefoner vi gjerne tar et gjensyn med.

Her skal vi ikke engang late som om vi er objektive. Flere av modellene er personlige favoritter, så det er som alltid fritt frem for å skyte ned våre forslag i kommentarfeltet. Men frem gjerne dine egne favoritter og hvilke endringer som burde gjøres for å tilpasse dem 2018 og 2019.

PS! Nesten alle har et forhold til en gammel Nokia-modell, men Ericsson, og etter hvert Sony Ericsson, hadde også store mengder fans. Ofte var det slik at man fant seg sitt merke, og holdt seg til det. Kanskje litt som at man enten likte Metallica eller Guns N' Roses på den tiden. Enkelte med usedvanlig åpne sinn likte både Hetfield og Rose.

Av frykt for egen innboks skal jeg ikke prøve å konkludere på hva Nokia og Ericsson tilsvarte av de to bandene. Men vi kommer uansett til å lage en artikkel med gamle heltemodeller fra (Sony) Ericsson-historien vi ønsker et gjensyn med også. Men først ...

Tidslinje: 14 legendariske mobiltelefoner fra før iPhonen blev opfundet
Bildekilde: www.dr.dk

Gjensyn med Nokia N95

Nokia N95 var Nokias siste virkelige storhit før Apple kom trekkende på fruktmobilen sin. Den kunne absolutt alt en smarttelefon måtte kunne på den tiden. Rett nok hadde den ikke berøringsfølsom skjerm slik datidens Windows-mobiler hadde, men så var den ikke like treig som flertallet av dem var heller.

Samtidig hadde den et fabelaktig kamera på fantastiske fem megapiksler, den hadde plass til mye lagringsplass gjennom minnekort, eller bygget inn om du kjøpte den svarte 8 GB-varianten. Sistnevnte er den eneste telefonen undertegnede faktisk har kjøpt to ganger, fordi oppfølgeren N96 strengt tatt ikke bød på så himla mye mer da min første la inn årene.

En N95 i dag måtte hatt et solid kamera, gode nettmuligheter i form av 4G og WiFi. Den måtte også hatt mulighet til å snakke med tjenester som Instagram og Snapchat på en fornuftig måte. Tilgang på alle de store strømmeplattformene koblet til medietaster unPå starten av 2000-tallet var Nokia-modellen 3310 den mest solgte mobilen i verden. Nå kommer den tilbake.

Samtidig som Nokia lanserte en ny smarttelefon, tar de et steg tilbake i tid og relanserer den gamle klassikeren Nokia 3310.

Dette ble annonsert under søndagens mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona.

Modellen har det kjente og kjære spillet Snake, kommer i fire farger, HD fargeskjerm, 2 megapiksel kamera og har S30+ operativsystem. Denne versjonen vil til forandring fra den gamle versjonen ha fargeskjerm, men ikke touchskjerm som dagens smarttelefoner er preget av.

Ingen lanseringsdato er foreløpig oppgitt, men ifølge huhmagazine.no vil mobilen koste 49 euro som tilsvarer rundt 440 norske kroner.

Hvis du ikke klarer å vente til den gamle-nye modellen kommer i salg, eller foretrekker smarttelefon, finnes det håp! Spillet Snake finnes nemlig på App Store, hvor du kan velge hvilken gammel Nokia-modell du vil spille som.

På Snake-appen til App Store kan man velge hvilken gammel Nokia-modell man skal spille med, og får deretter opp mobilen i sin helhet på skjermen.

Tidslinje: 14 legendariske mobiltelefoner fra før iPhonen blev opfundet
Bildekilde: www.dr.dk